ȘI TU POȚI FI CTITOR!!!

Ce este o parohie?

Întâi de toate, o parohie este o familie. O familie mai mare, extinsă, întemeiată în dragostea și în iubirea frățească, între cei ce o alcătuiesc. Ca orice familie, nici parohia nu se limitează la casa în care locuiește, dar are nevoie de un loc, în care să se adune, să celebreze și să se bucure de manifestarea concretă a acestei filiații și frățietăți întru Hristos Domnul.

ÎNFIINȚATĂ ÎN DATA DE 16 SEPTEMBRIE 2012, parohia noastră nu a avut până în 2016 o casă a sa, proprie, schimbându-și locația de două ori, după cum au dictat necesitățile. Încă de la bun început am fost preocupați de găsirea unei soluții pe termen lung pentru această problemă, iar cei, care au dorit și au putut au început să contribuie în acest sens în contul deschis special în vederea cumpărării și amenajării unei biserici ortodoxe în orașul Padova, Italia.

O Biserică pentru noi și pentru urmașii noștrii

În luna decembrie a anului 2014 am reușit să găsim un spațiu, în care să săvârșim cele sfinte, spațiu, care a fost cumpărat cu 250.000 euro. Am reușit să transformăm acest local într-un locaș de cult, schimbându-i destinația și efectuând lucrările de construcție necesare în vederea amenajării locașului de cult, adaptându-l la necesitățile parohiei. Din decembrie 2014 și până în august 2017 a fost achitată lunar rata de 1200 euro, care a fost scăzuta din importul total al locașului de cult, iar în august 2017 a fost luat un împrumut bancar in sumă de 220.000 euro, cu care a fost achitat locașul de cult. Acest împrumut a fost luat pentru o perioada de 15 ani și impărțit in 180 de rate, a fost stabilită o rată lunară de 1497,51 euro, ultima rată va fi achitată în luna iulie a anului 2032.

OBIECTIVUL NOSTRU este de a dărui lui Dumnezeu un lăcaș curat și frumos, pe care să-l putem cu adevărat simți ca tindă a Împărăției Sale, comunității noastre, un loc funcțional de întâlnire cu Hristos și întreolaltă, iar orașului și provinciei Padova o veritabilă ambasadă a spiritualității și culturii românești și poate un focar de mărturie creștină într-o lume, ce pare uneori a-și fi pierdut rădăcinile și reperele fundamentale. Desigur, toate acestea vor genera costuri semnificative, pentru a căror acoperire va trebui să găsim soluții de-a lungul anilor următori. Nădăjduim însă că Dumnezeu va lucra prin oameni jertfelnici și darnici, conștienți de beneficiile de multe feluri ale unui asemenea parcurs.

CINE POATE FI CTITOR?

În trecut bisericile erau ctitorite de domni și de boieri ei erau cei, care aveau la îndemână resursele necesare pentru astfel de proiecte. O făceau cel mai adesea pur și simplu spre a fi pomeniți la rugăciune, bine știind că nu există slujbă în tradiția ortodoxă la care să nu fie înălțată rugaciune pentru “ctitorii, miluitorii și binefăcătorii sfântului locașului acestuia”.

Astăzi, însă, ORICINE dintre noi poate deveni CTITOR DE BISERICĂ, întorcând către Domnul măcar și o mică parte din cele primite, în definitiv, tot dintru ale Sale.

Cu acest gând îndreptăm către Dumneavoastră apelul nostru de A VĂ FACE CTITORI AI BISERICII ORTODOXE ,,SFÂNTA CUVIOASA PARASCHEVA DE LA IAȘI” DIN ORAȘUL PADOVA, strada TUNISI, 27, îndatorindu-ne să vă pomenim cu recunoștință la slujbele săvârșite, rugând pe Domnul să primească, să binecuvânteze și să răsplătească dupa a Sa știință dărnicia și jertfelnicia Dumneavoastră.

Desigur, suntem pe deplin conștienți că, deși suntem numeroși, majoritatea dintre noi avem o condiție modestă, dar la fel de bine știm că împreună, punând mână de la mână în mod constant, cu un efort nu prea mare, putem face lucruri mărețe.De aceea vă punem la inima, gândul de a încerca să vă angajați cu o mică donație lunară, care să ne permită plata ratelor lunare la Banca Prossima, pentru Biserică. Astfel, întorcând către Domnul câte o fărâmă din ceea ce, cu ajutorul Lui, putem aduce acasă, lună de lună, am putea destul de lesne strânge banii necesari. Imaginați-vă, de pildă, ce ar insemna ca doua-trei sute de creștini să punem deoparte 50 de cenți sau un euro pe zi în acest scop! În plus, să nu uităm că în ochii lui Hristos cei doi bănuți ai văduvei au cântărit mai mult decât punga plină a celor bogați:,, Adevărat vă spun că această văduvă săracă a aruncat în cutia darurilor mai mult decât toți ceilalți”( Marcu 12,43)

CUM PUTEȚI AJUTA?

Exista trei căi de a da curs chemării noastre la dărnicie:

  1. Alegând la dorința Dumneavoastră să donați lunar timp de un an de zile sau mai mult, 5 euro (ar veni 17 cenți pe zi), 10 euro (ar veni 34 cenți pe zi), 15 euro (ar veni 51 cenți pe zi) pe lună, făcând plata cu cardul de debit, cu cardul de credit sau printr-un cont Paypal. Desigur, puteți opri donațiile lunare în orice moment.
  2. Prin domiciliering (transfer bancar regulat). Puteți cere băncii în care aveți contul curent să transfere lunar din contul Dumneavoastră în contul parohiei suma pe care o alegeti Dumnevoastra (5, 10 sau 15 euro). Acest transfer lunar poate fi setat și din aplicațiile online ale majorității băncilor. Iată detaliile bancare:

Beneficiar: PARROCCHIA ORTODOSSA ROMENA DI S. PARASCHEVA

ADRESA: PADOVA, VIA TUNISI 27

IBAN: IT29 G030 6909 6061 0000 0074 359

BCITITMM

Desigur, și în acest caz, puteți opri donațiile lunare în orice moment.

3. Cash, la pangarul Bisericii. Donația Dumneavoastră poate fi primită de către persoana de serviciu la pangarul bisericii. Darul va fi trecut în registrul Donatorilor și veți primi chitanță pentru fiecare sumă oferită. În acest caz, pomelnicul cu numele tuturor membrilor familiei îl puteți lăsa, de asemenea, la pangar.

Dumnezeul dragostei să reverse binecuvântarea Sa peste toți ctitorii, donatorii și binefăcătorii acestei Sfinte Biserici.

Așteptăm cu recunoștință donația Dumneavoastră.

Dumnezeu să vă binecuvănteze!

PREOT PAROH VASILE CORJA

MOB: +393884282882

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *