Sărbători luminate tuturor cu campania Shoebox Moldova

Anul acesta, ca și anul trecut, noi, enoriașii bisericii Sfânta Cuvioasa Parascheva din orașul Padova (Italia) am aderat cu mare drag la campania Shoebox Moldova, lansată  cu 4 ani în urmă de tinerele mămici emigrate din Republica Moldova in Marea Britanie.

Pe parcursul acestor 4 ani campania a luat amploare.  Mămicilor din Marea Britanie li s-au alăturat conaționalii nostri din alte țări europene:  Italia, Rusia, Franța, Belgia, Germania, Spania, Portugalia, Republica Moldova.

Shoebox este o campanie de caritate, în care se colecteaza și distribuie cutii de pantofi frumos împachetate și pline de cadouri  pentru copilașii din familiile cu posibilități financiare limitate, pentru copilașii cu dizabilități sau care sunt nevoiți să petreaca sărbătorile de Crăciun în spitale.

Am constata cu bucurie că moldovenii și românii din Padova au fost foarte receptivi, iar mulți dintre ei au pregătit chiar mai mult decât un cadou. Astfel, la sfârsitul campaniei, făcând totalurile, am ințeles că am reușit să depășim numărul de cadouri  colectate anul trecut. Pe această cale dorim să mulțumim tuturor donatorilor,  care au demonstrat că nu sunt indiferenți față de necazurle celor din țară, că le sunt alături și vor să împartă cu ei bucuria Nașterii Domnului.

In cadrul campanie Shoebox din anul acesta au fost colectate 185 cadouri  (față de 125 cadouri  anul trecut) cu greutatea totală de 510 kg, o cutie mare cu hăinuțe uzate, dar în stare foarte bună pentru bebeluși, o bicicletă pentru fetițe și 575 euro (bani, ce vor fi cheltuiți pentru a procura lemne de foc pentru familii cu dificultăți financiare).

Sperăm să putem participa și la campania din anul viitor, aducând zâmbete pe fețele copilașilor, dar și pe cele ale parinților lor, care, din cauza intemperiilor vieții nu reușesc  să facă față anumitor situații.
Atâta timp cât persoanele manifestă milă și compasiune omenirea are șanse la supraviețuire.

Sărbători luminate tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *