Hristos a Înviat!!!

Iubiţilor întru Hristos binecredincioşi creştini!

Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos este cea mai mare sărbătoare a creştinilor, fiindcă avem certitudinea că la sfârşitul veacurilor toţi cei morţi vor învia. Este o sărbătoare a bucuriei duhovniceşti, fiindcă prin naşterea Sa din Fecioara Maria, şi prin Învierea din morţi a treia zi, Domnul nostru Iisus Hristos a dăruit omenirii împăcarea cu Dumnezeu şi bucuria de a moşteni Împărăţia Sa. Este de dorit ca această bucurie să rămână permanent în inima fiecăruia dintre noi.

Învierea lui Hristos a scos din iad pe strămoși, împreună cu tot neamul celor drepți. De aceea, și astăzi se veselesc cei plecați din viața aceasta în Împărăția lui Hristos din ceruri. Părinții și frații noștri, văzând lumina Învierii și pregustându-și propria înviere, se îndestulează copleșitor de slava dumnezeiască.

Așadar, dacă ei, plecați din această viață vremelnică, se bucură de Învierea lui Hristos, cu cât mai mult se cuvine ca noi, pământenii, să prăznuim cu mare bucurie. Veseliți-vă dar toți, bătrâni și tineri, bogați și săraci, puternici și neputincioși, cei ce munciți și cei ce nu găsiți nimic de lucru, locuitori în orașe, în sate și în pustie, călători sau întemnițați.

A trecut osteneala postului, dar a început marea grijă pentru suflet. Am slăbit trupul ca să întărim sufletul. A trecut osteneala nevoințelor, dar să nu treacă râvna faptelor bune. A trecut postul cel trupesc, dar nu a trecut și cel duhovnicesc care este mai bun și pentru aceasta nu trebuie să se sfârșească nicidecum. După jertfa și nevoința aspră primim răsplata cea mare a învierii.

Căci astăzi satana s-a prăbușit, iar Hristos Domnul s-a preaslăvit prin puterea proprie a învierii Sale.

De Sfânta şi Marea Sărbătoare a Învierii Domnului, vă adresăm tuturor doriri de sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, dimpreună cu salutul pascal: «Hristos a înviat!»

Pr. Vasile CORJA

Parohul Bisericii Ortodoxe «Sf. Cuv. Parascheva», de sărbătoarea Învierii lui Hristos 2021, Padova, Italia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *